Gyurik Gábor receptje
2018. június 27.- 60-70 dkg megtisztított harcsafilé
- 1 db citrom
- 5 dkg vaj
- 2 kisebb csokor sóskalevél
- 20-25 dkg fejtett lóbab vagy vajbab
- só
- zsályalevél
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A halfiléket kb. kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, majd teflonos serpenyőben, felhevített tisztított vajban a zsályalevelekkel és a citromkarikákkal körbesütjük. A frissen fejtett lóbabot sós, lobogó vízbe dobjuk, és pár perc alatt puhára főzzük, majd egyből jeges vízben lehűtjük. Tálalás előtt kevés vajban megmelegítjük, ekkor adhatjuk hozzá a sóskaleveleket, és néhány másodperc alatt összeforgatjuk. Készíthetünk hozzá citromos-zsályás vajmártást, vagy akár hollandi mártást is.

citrom , sóskalevél , harcsafilé , zsálya , lóbab