Rosenstein Tibor receptje
2020. július 30.TÖLTÖTT LIBANYAK
HOZZÁVALÓK:
- 1 db tisztított libanyakbőr
- 1 db libamellfilé
- 1 db pászkalap
- 1 db egész tojás
- 1 db tojássárgája
- 2 fej vöröshagyma
- apróra vágott petrezselyem
- só, bors, gyömbér, szerecsendió, pirospaprika, fokhagyma, libazsír
GERSLIRIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg gersli tisztítva, alaposan átmosva
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dl szárnyasalaplé
Húsdarálón finomra daráljuk a libamellet, a pászkalapot pedig óvatosan enyhén langyos vízbe áztatjuk.
Kikenünk zsírral egy tepsit, beletesszük a megtöltött nyakat, és kevés vizet öntünk alá. Köré tesszük a megmaradt hagymát, 2 gerezd fokhagymát, esetleg egy almát.
GERSLIRIZOTTÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Egy edényben üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gerslit, és rövid ideig együtt hevítjük. Ráöntjük a fehérbort, és elkezdjük lassan forralni.
libanyakbőr , libamellfilé , pászkalap , tojás , vöröshagyma , petrezselyem , gyömbér , pirospaprika , fokhagyma , szerecsendió , libazsír , olívaolaj , gersli , száraz fehérbor , szárnyasalaplé