A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sárgarépa-rizottó sült sárgarépával és kecskesajttal

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 31.
  • 5 ek rizottórizs
  • 2,5 dl répalé
  • 30 g parmezán
  • 1 kis fej salotta hagyma
  • 30 g hideg vaj
  • 1 db narancs
  • 16 szál bébirépa
  • 30 dkg kecskesajt
  • 2 ek olívaolaj
  • citromlé
  • só, bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A bébirépákat leforrázzuk, majd kézzel a külső hártyát lehúzzuk, és forró serpenyőben körbepirítjuk, narancslével marináljuk.

Az olívaolajon a rizst felhevítjük, majd szakaszosan a répalével felöntjük, narancsos citromlével ízesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha megfelelő állagú a rizs, akkor a hideg vajjal és a parmezánnal befejezzük.

TÁLALÁS:
A tányér közepére halmozzuk a rizottót, ráhelyezzük a bébirépát, erre a kecskesajtot, és vadfűszerekkel díszítjük.


kecskesajt , rizottórizs , répalé , parmezán , salotta hagyma , vaj , narancs , bébirépa , olívaolaj , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra