Bereznay Tamás receptje
2021. február 2.(főtt marha céklával, heringgel és tükörtojással)
Hozzávalók:
- 2 db közepes főtt vagy sült cékla
- 30 dkg főtt marhahús
- 20 dkg héjában főtt burgonya megtisztítva
- 4 db ecetes hering
- 4 db csemegeuborka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 db tojás
- só, fekete bors
- 1 ek mustár
- húsleves
A céklát, a marhahúst, a burgonyát, a heringet, a hagymát és az uborkát kockákra vágjuk, majd robotgépbe tesszük és összeaprítjuk.
Ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és mustárral. Ha túl masszív lenne, kevés húslevessel lazíthatjuk.
Néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Ezután mindenkinek a tányérjára egy-egy pogácsát formázunk a Labskausból, és a tetejére teszünk egy frissen sütött tükörtojást.
cékla , marhahús , burgonya , ecetes hering , vöröshagyma , tojás , húsleves , mustár , csemegeuborka