A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sertésszűz zelleres burgonyapürével, angol parajjal

Andriska István receptje

2021. április 19.
  • 80 dkg sertésszűz
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg zeller
  • 40 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dkg só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kockázott zellert és burgonyát 5 dkg vajon megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy puhára tudjuk párolni és a végére szinte ne maradjon alatta folyadék.

Kihűlés előtt a maradék vajjal és a tejjel habverővel simára keverjük.


A sertésszüzet sózzuk, serpenyőben körbesütjük, vastagságtól függően 6-8 percig 200 °C-os sütőben átsütjük,

5 perc pihentetés után szeleteljük.


A spenótot a fokhagymával zsiradékon átmelegítjük.


sertésszűz , burgonya , zeller , spenót , fokhagyma , vaj , tej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra