Bárkányi Zoltán receptje
2021. március 4.- 30 dkg savanyú káposzta (a leve nélkül)
- 1 db nyers sertéscsülök
- 10 dkg nyers füstölt tarja
- 10 dkg marhaleveshús
- 5 dkg parasztkolbász
- 2 dkg szárított gomba
- 10 db aszalt szilva
- 4 dkg hagyma
- 1 dl vörösbor
- 2 ek olaj
- szegfűbors, babérlevél
- pirospaprika
- szemes fekete bors, só
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a rövid szálakra vágott savanyú káposztát, a megmosott húsféléket, a kolbászt, a gombát, az aszalt szilvát és a fűszereket, vízzel felöntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a húsfélék meg nem puhulnak.
savanyú káposzta , sertéscsülök , füstölt tarja , marhaleveshús , parasztkolbász , szárított gomba , hagyma , vörösbor , aszalt szilva , babérlevél , pirospaprika , szegfűbors