Receptek

Rántott ponty majonézes burgonyával

Tivadar György receptje

2020. október 20.
  • 4 db pontypatkó
  • 20 dkg panko morzsa
  • 4 db tojás
  • 1 l étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 kg kifliburgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 20 dkg tejföl
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 ek mustár
  • só, fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát hideg, sós vízben felrakjuk főzni. Amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk és tetszőlegesen daraboljuk.

2 db tojássárgájából a mustár és olaj hozzáadásával majonézt készítünk, amit utána tejföllel dúsítunk és ízesítünk. A lilahagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig finomra vágjuk, majd összekeverjük a burgonyával és a majonézmártással.

A pontypatkókat sózzuk, borsozzuk és panírozzuk. Kb. 150 °C-os bő olajban aranybarnára sütjük. 


pontypatkó , panko morzsa , tojás , liszt , kifliburgonya , petrezselyem , mustár , lilahagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra