Tivadar György receptje
2020. október 20.- 4 db pontypatkó
- 20 dkg panko morzsa
- 4 db tojás
- 1 l étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 kg kifliburgonya
- 2 fej lilahagyma
- 20 dkg tejföl
- 1 cs petrezselyem
- 1 ek mustár
- só, fekete bors
A burgonyát hideg, sós vízben felrakjuk főzni. Amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk és tetszőlegesen daraboljuk.
2 db tojássárgájából a mustár és olaj hozzáadásával majonézt készítünk, amit utána tejföllel dúsítunk és ízesítünk. A lilahagymát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig finomra vágjuk, majd összekeverjük a burgonyával és a majonézmártással.
A pontypatkókat sózzuk, borsozzuk és panírozzuk. Kb. 150 °C-os bő olajban aranybarnára sütjük.
pontypatkó , panko morzsa , tojás , liszt , kifliburgonya , petrezselyem , mustár , lilahagyma