Sárközi Ákos receptje
2018. március 9.TÚRÓGALUSKA
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg túró
- 1 ek rétesliszt
- 1 db tojássárgája
- só
TÚRÓFAGYLALT
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 3 cl citromlé
- 3,5 dl víz
- 45 g glükóz
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 2 ek tejföl
- 2 dkg porcukor
- csipetnyi mentacukor
- 2 g liofilizált (fagyasztva szárított) cseresznye (Sosa termék)
TÚRÓGALUSKA ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat összekeverjük, és habzsák segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk. 2 percig főzzük, melegen tálaljuk.
TÚRÓFAGYLALT ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet a cukorral és a glükózzal felforraljuk, majd hozzákeverjük a túrót, és fagylaltgépben elkészítjük.
TÁLALÁS:
Friss tejfölt kevés porcukorral kikeverünk. Erre helyezzük a meleg galuskákat és egy gombóc túrófagylaltot. Mentacukorral és liofilizált cseresznyével tálaljuk.
rétesliszt , túró , tojás , citromlé , glükóz , tejföl , porcukor , mentacukor , liofilizált (fagyasztva szárított) cseresznye