Pirított, karamellizált káposztát készítünk: a vékonyra gyalult káposztát először besózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A felolvasztott libazsíron lassan, egyenletesen aranyszínűre pirítjuk, a saját cukortartalmától enyhén karamellizálódik. Lehűtjük (akár előző nap is el lehet készíteni).
A lángostésztához a langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, közepébe mélyedést formázunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a kefirt és az olvasztott libazsírt, valamint a karamellizált káposztát. A masszát nagyméretű edényben a hűtőbe tesszük, frissen tartó fóliával lefedjük, majd másnapra lassan megkelesztjük (vagy ha azonnal szeretnénk vele dolgozni, akkor huzatmentes helyen, lefedve 2 óra alatt megkelesztjük).
Sütéskor felhevítjük az olajat vagy a zsírt, a lángostésztát 16 egyforma részre osztjuk és lapos korongokat formázunk belőlük, a széleket kihúzzuk, hogy a közepük vékony legyen. Kisütjük, és azonnal tálaljuk, csak frissen finom.