Pesti István receptje
2020. augusztus 24.A KAKAÓS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:
- 1 db tojás
- 1 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 ek kristálycukor
A TUILE
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg őrölt mandula
- 4 dkg porcukor
- 2 ek liszt
- 2 dkg vaj
- 3 db tojásfehérje
A MOGYORÓS CSOKI
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg guianduja (csokoládé)
- 12 db tojás sárgája
- 6 dkg porcukor
- 50 g mogyoróreszelék
- 200 g tejszínhab
A FEHÉR CSOKI
HOZZÁVALÓK:
- 400 g fehér csoki
- 50 g eper
- 1 dl tejszín
- 150 g tejszínhab
A KÁVÉZSELÉ
HOZZÁVALÓK:
- 2 dupla eszpresszókávé
- 100 g cukorszirup
- 2 dl kahlua (likőr)
- 6 lap zselatin
A kakaós piskóta elkészítése:
Klasszikus piskótalapot sütünk.
A tuile elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és 160 °C-os sütőben 7-8 percig sütjük.
A mogyorós csoki elkészítése:
A tojásokat a cukorral vízgőzön habosra keverjük. Hozzáadjuk a guianduját, a mogyorót és amint kihűlt, a habot.
A fehér csoki elkészítése:
Hasonlóan járunk el, mint az előzőnél. Hűtés után habzsákból csíkokat nyomunk, és fagyasztóban kicsit dermesztjük.
A kávézselé elkészítése:
A hozzávalókat összeforraljuk, és a fehér csokit kimártjuk benne.
Tálalás:
A kakaós piskótából téglalapformát vágunk. Erre a habzsákból mogyoróscsokoládé-krémet nyomunk. Utána rátesszük a tuile-t és a zselés fehér csokit. Kanállal megformázzuk a fagyit. Csokiszósszal és ribizlivel díszíthetjük.
tojás , liszt , porcukor , vaj , kakaópor , őrölt mandula , tejszínhab , guianduja , mogyoróreszelék , eper , tejszín , fehér csoki , zselatin , eszpresszókávé , kahlua , cukorszirup