Receptek

Spenótos-túrós pogácsa

Nábelek Zsófia receptje

2022. február 21.
  • 250 g finomliszt
  • 250 g zsíros túró
  • 300 g hideg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 10 g élesztő
  • 10 g só
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 150 g friss spenót (vagy 100 g fagyasztott)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Ha friss spenóttal dolgozunk, akkor a leveleket öblítsük le hideg vízben, szárítsuk meg konyhai papírtörlővel, majd 1 tk olajon futtassuk meg forró serpenyőben 30-40 másodpercig, amíg összeesik. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha fagyasztott spenóttal dolgozunk, akkor olvasszuk ki, csepegtessük le és szárítsuk meg konyhai papírtörlővel.


A pogácsa tésztájához morzsoljuk össze a hideg vajat a finomliszttel és a sóval. Adjuk hozzá a túrót, az élesztőt és a tojássárgáját, gyúrjunk belőle egynemű masszát.

Csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe min. 30 percre.


Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vékony téglalappá, oszlassuk el rajta egyenletesen a spenótot, majd hajtsuk össze úgy, mintha egy hivatalos levelet hajtanánk. Fordítsuk el a tésztát 90 fokkal, nyújtsuk ki és ismételjük meg a hajtást. Nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval.

Kenjük meg felvert tojással, és hagyjuk 20 percet pihenni.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.



liszt , túró , vaj , tojás , spenót , élesztő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra