A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsamáj lilahagyma-lekvárral

Jahni László receptje

2019. október 10.
  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 40 g méz
  • 20 dkg lila hagyma
  • 1 db citrom
  • 4 dl zöldségalaplé
  • só, bors
  • piros bogyós gyümölcsök
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hízott kacsamájat konyhahőmérsékleten kierezzük, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Terrinformába préseljük, és 110 ºC-os sütőben 50 ºC maghőmérsékletig készítjük. Óvatosan kipréseljük belőle a kisült zsírt, és hűtőben lehűtjük. Jól beburkolva több napig tarthatjuk. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és szeleteket vágunk belőle. A mézet karamellizáljuk, beletesszük a fél karikákra vágott lila hagymát, és elkezdjük párolni. A folyadékot zöldségalaplével pótoljuk, ízesítjük durvára őrölt borssal, citrom kifacsart levével, és krémesre pároljuk. A máj mellé kanalazunk belőle, és piros bogyós gyümölcsökkel, sóvirággal tálaljuk.


piros bogyós gyümölcsök , bors , , zöldségalaplé , lila hagyma , méz , kacsamáj