Receptek

Fürj mellehúsa rákkal

Stefan Gebhardt receptje

2020. augusztus 7.

A HÚSFÉLÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fürjmell
  • 4 db medverákfarok

GARNÍRUNGOK
HOZZÁVALÓK:

  • idény zöldségek (bébikukorica, bok csoj (kínai káposzta), sárgarépa)

TANDOORI HAB
HOZZÁVALÓK:

  • 4 dkg salottahagyma, finomra vágva
  • 2 dkg vaj
  • 3 dl szárnyasalaplé
  • 1 ek tandoori paszta (indiai ízesítő, szaküzletben kapható)
  • 1 ek mogyorópaszta
  • 1 dl tejszín

ÉDES CHILIS PECSENYELÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl édes chiliszósz
  • 2 dl szárnyasalaplé
  • 5 dkg vaj
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

HÚSFÉLÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A fürj mellhúsát mindkét oldalon röviden pirítjuk, majd lazán alufóliába csomagolva meleg helyre tesszük.

A rákfarkat kibontjuk a páncélból, a hátoldalán kis lángon sütjük serpenyőben – addig, míg a hasi rész is el nem kezd átsülni. Ekkor megfordítjuk, és nagyon röviden még egyszer rápirítunk.

GARNÍRUNGOK ELKÉSZÍTÉSE:
Az idény zöldségeiből készítjük, egyszerre többféle szerepel a tányéron – például bébikukorica, bok csoj (kínai káposzta) és sárgarépa.

A zöldségeket sós vízben blansírozzuk, tálalás előtt kevés vajon megforgatjuk.

TANDOORI HAB ELKÉSZÍTÉSE:
A salottát vajon megizzasztjuk, felengedjük a szárnyasalaplével. Hozzáadjuk a tandoori pasztát, a mogyorópasztát, a tejszínt. Felforraljuk, majd leszűrjük és átpasszírozzuk.

Tálaláskor botmixerrrel felhabosítjuk, az ételre kanalazzuk.

ÉDES CHILIS PECSENYELÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Az alaplébe keverjük a chiliszószt, felmelegítjük, majd hideg vajkockákkal montírozzuk.

PIRÍTOTT POLENTASZELET ELKÉSZÍTÉSE:
Ehhez kukoricadarából és vízből kevés sóval és hosszas keveréssel sűrű puliszkát főzünk, vékonyan a tepsire terítjük és hagyjuk megdermedni. Téglalapot vágunk belőle, és

forró rostlapon vagy grillen rápirítunk.

TÁLALÁS:
A tányéron elrendezzük a húst, a rákot, a pirított polentaszeletet és a zöldségeket, mártással körbeöntjük.


medverákfarok , fürjmell , bok csoj , bébikukorica , vaj , tejszín , salottahagyma , szárnyasalaplé , chiliszósz , tandoori paszta , mogyorópaszta