Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2021. május 25.- 1 fej új káposzta (kb. 1 kg)
- 1 fej hagyma
- 2 ek só
- kb. 1 liter víz
- só, bors
- 2 dl tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- pár szál tárkony és kapor
- 2 ek tárkonyecet
A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
Besózzuk 2 evőkanál sóval, 15 percig állni hagyjuk. Ekkor alaposan kinyomkodjuk, majd átöblítjük, hogy ne maradjon túl sós.
Lábasba tesszük a vékonyra szeletelt hagymával, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
Puhára főzzük, de kissé maradjon ropogós. Simára kevert tejföllel behabarjuk, végül hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük.
Hozzáadjuk a friss kaprot és tárkonyt, majd tárkonyecettel ízesítjük.
új káposzta , vöröshagyma , tejföl , étkezési keményítő , tárkony , kapor , tárkonyecet