Receptek

Tejfölös újkáposzta-főzelék

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. május 25.
  • 1 fej új káposzta (kb. 1 kg)
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek só
  • kb. 1 liter víz
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • pár szál tárkony és kapor
  • 2 ek tárkonyecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

Besózzuk 2 evőkanál sóval, 15 percig állni hagyjuk. Ekkor alaposan kinyomkodjuk, majd átöblítjük, hogy ne maradjon túl sós.

Lábasba tesszük a vékonyra szeletelt hagymával, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.

Puhára főzzük, de kissé maradjon ropogós. Simára kevert tejföllel behabarjuk, végül hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük.

Hozzáadjuk a friss kaprot és tárkonyt, majd tárkonyecettel ízesítjük. 


új káposzta , vöröshagyma , tejföl , étkezési keményítő , tárkony , kapor , tárkonyecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra