Várvizi Péter receptje
2020. szeptember 3.Kalács
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 25 g élesztő
- 20 g cukor
- 50 g vaj
- 150 g tej
- 1 db tojássárgája
Körte
Hozzávalók:
- 300 g körte
- 40 g vaj
- 2 g só
- 2 ág rozmaring
- 320 g brie sajt
A kalácshoz a lisztet elkeverjük a cukorral, a tej felével és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a vajat. Addig keverjük, míg sima, homogén állagú nem lesz a tészta.
Kivajazott, kilisztezett formába tesszük, és 160 °C-on sütjük 25 percet.
A körtét vékonyan felszeleteljük, egy teflon serpenyőben megpirítjuk a vajon a rozmaringgal. A felszeletelt brie sajtot egy serpenyőben megpirítjuk, egy szelet kalácsra halmozzuk a rozmaringos körtével együtt.
liszt , élesztő , vaj , tej , tojás , brie sajt , körte , rozmaring