Receptek

Brie sajt sült rozmaringos körtével, pirított kalácson

Várvizi Péter receptje

2020. szeptember 3.

Kalács
Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 20 g cukor
  • 50 g vaj
  • 150 g tej
  • 1 db tojássárgája

Körte
Hozzávalók:

  • 300 g körte
  • 40 g vaj
  • 2 g só
  • 2 ág rozmaring
  • 320 g brie sajt
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A kalácshoz a lisztet elkeverjük a cukorral, a tej felével és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a vajat. Addig keverjük, míg sima, homogén állagú nem lesz a tészta.

Kétszer kelesztjük: szobahőmérsékleten hagyjuk a duplájára kelni, átkeverjük, majd újra kelesztjük.

Kivajazott, kilisztezett formába tesszük, és 160 °C-on sütjük 25 percet.

A körtét vékonyan felszeleteljük, egy teflon serpenyőben megpirítjuk a vajon a rozmaringgal. A felszeletelt brie sajtot egy serpenyőben megpirítjuk, egy szelet kalácsra halmozzuk a rozmaringos körtével együtt.


liszt , élesztő , vaj , tej , tojás , brie sajt , körte , rozmaring

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra