Litauszki Zsolt receptje
2019. január 4.TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 75 g darált dió
- 75 g durvára tört dió
- 1 db citrom
- 100 g mazsola
- 1 db narancs
- 60 g cukor
- rum
- 60 g víz
- 1 g vanília kikapart magja
- 5 g őrölt fahéj
PALACSINTATÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 1 db tojás
- 2 g cukor
- 100 g liszt
- 1 dl tej
- só
- 1 dl szódavíz
- 1 dl olaj
CSOKOLÁDÉÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 150 g étcsokoládé
- 2 dl tejszín
A vizet a cukorral, a mazsolával, a fahéjjal, a citrom és a narancs reszelt héjával felforraljuk, majd az összekevert diót leforrázzuk vele.
Palacsintatészta elkészítése:
A tojást a cukorral, a lisztel, a tejjel és egy csipet sóval csomómentesre keverjük, majd a vízzel lassan felhígítjuk. Hagyjuk állni a tésztát fél órát, majd kisütjük.
Csokoládéöntet elkészítése:
Az étcsokoládét egy üstben vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a felforralt tejszínt.
Tálalás:
A palacsintákat egy nagy kanál töltelékkel betöltjük, és leöntjük a forró csokoládéöntettel.
palacsinta , narancs , mazsola , citrom , dió , vanília , őrölt fahéj , tojás , liszt , tej , étcsokoládé , tejszín