Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje
2020. július 24.(adagonként)
- 1,5 zöld alma (Granny Smith) kimagozva
- 1/2 citrom leve
- csurranásnyi érlelt almapálinka (Agárdi Pálinkaház) vagy birspálinka (Pelle vagy Zwack)
- szárzeller, zöld alma vagy rebarbara
Az almából centrifugált lébe azonnal belekeverjük a frissen préselt citromlevet, lassan 60 °C-ra melegítjük, a tetején keletkező habot leszedjük.
Mikor elérte a 60 °C-ot, hozzáadjuk a pálinkát, s esetleg még kevés zöldcitromlevet is.
TÁLALÁS:
Jegesen tálaljuk (tálalás előtt mélyhűtőbe tesszük, és akkor vesszük ki, amikor épp kezd már megfagyni, mint a tócsa teteje télen).
BETÉT:
Kis kockára vágott zöld alma vagy vékonyra szeletelt szárzeller, szezonban rebarbara.