Pohner Ádám receptje
2020. június 9.Sült céklák
Hozzávalók:
- 5 db közepes cékla (különböző színű)
Vaszabis majonéz
Hozzávalók:
- 2 db tojásfehérje
- 100 g szőlőmagolaj
- 1 tubus vaszabi
- 1 db citrom leve
- xantán
Sült céklák elkészítése:
A céklákat megsikáljuk és alufóliába csomagoljuk durva sóval és olívaolajjal, majd 180°C-on kb. 1 órán át sütjük. A céklák ízesítését színenként variálhatjuk, a lilát vajon, sóval átforgathatjuk, a sárga céklát ecetes marináddal vagy vinaigrette-tel ízesíthetjük.
Vaszabis majonéz elkészítése:
Az alapanyagokat botmixerrel összeturmixoljuk, a végén sóval, és ha még kell, citromlével ízesítjük. Zöldborsó Mirelit zöldborsót felolvasztunk sós-cukros vízben, majd ha felolvadt, leszűrjük. Ízesítjük sóval, cukorral. Tálaláskor adhatunk hozzá vaszabipastát, lime levét és héját.
cékla , szőlőmagolaj , tojásfehérje , vaszabi , citrom leve , xantán