A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Grillezett mangalicakaraj kelkáposztával

Palotai Csaba receptje

2018. március 13.
  • 2 kg csontos mangalicakaraj
  • 400 g kifliburgonya
  • 1 fej kelkáposzta
  • 80 g bacon
  • 50 g mangalicazsír
  • 100 ml alaplé
  • pár szál friss kakukkfű
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A burgonyát sós vízben félkészre főzzük, a felaprított bacont zsírjára pirítjuk és megszórjuk a kakukkfűvel. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, félretesszük.

A szívrészt negyedekbe vágjuk, besózzuk, borsozzuk, és a mangalicazsírral bekenjük, majd 180 °C-os sütőben készre sütjük.

A leszedett külső leveleket leforrázzuk és jeges vízbe szedjük.

A leforrázott leveleket Thermomixerben vagy turmixgépben pürésítjük,

közben kevés alaplevet és a kiolvasztott bacon zsírját adagoljuk hozzá, hogy lágy krémet kapjunk.

A burgonyát és a karajt grillen készre sütjük, a húst pihentetjük,

majd sózzuk és borsozzuk, a káposztával, a krémmel és a baconpörcökkel tálaljuk. 


kakukkfű , bacon , kelkáposzta , mangalicakaraj , kifliburgonya , mangalicazsír , alaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra