Receptek

Édesburgonya-variáció

Tivadar György receptje

2021. január 15.
  • 2 kg édesburgonya
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek méz
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg dió
  • 3 db narancs
  • szegfűbors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A meghámozott és darabolt édesburgonyát kettéválasztjuk, az egyik felét meglocsoljuk mézzel, és 180 °C-os sütőben 15 perc alatt karamellizáljuk.

A másik felét egy lábosban a 3 db narancs levével és az egyik narancs reszelt héjával puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, szegfűborssal ízesítjük.

A püréből kimérünk 20 dekagrammot, amihez hozzáadunk 1 teáskanál agar-agart, majd még egyszer felforraljuk.

A liszt, a vaj, a dió és a cukor keverékéből kekszmorzsát készítünk.


édesburgonya , méz , liszt , vaj , dió , szegfűbors , narancs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra