Tivadar György receptje
2021. január 15.- 2 kg édesburgonya
- 15 dkg cukor
- 3 ek méz
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg dió
- 3 db narancs
- szegfűbors
A meghámozott és darabolt édesburgonyát kettéválasztjuk, az egyik felét meglocsoljuk mézzel, és 180 °C-os sütőben 15 perc alatt karamellizáljuk.
A másik felét egy lábosban a 3 db narancs levével és az egyik narancs reszelt héjával puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, szegfűborssal ízesítjük.
A püréből kimérünk 20 dekagrammot, amihez hozzáadunk 1 teáskanál agar-agart, majd még egyszer felforraljuk.
A liszt, a vaj, a dió és a cukor keverékéből kekszmorzsát készítünk.
édesburgonya , méz , liszt , vaj , dió , szegfűbors , narancs