Kalla Kálmán receptje
2020. július 20.- 2 db fácánmell
- 200 g libamáj 8 szeletben
- 50 g téli szarvasgomba szeletelve
- 1/2 tk só
- 1/4 tk frissen őrölt bors
- 1 tk konyak
- 8 szelet hosszú vékonyra szeletelt kolozsvári szalonna
- 800 g kelkáposztalevél leforrázva
- 100 g kolozsvári szalonna
- 1 ek fácánkivonat
- 1 ek tejszín
- 1/4 tk frissen őrölt fehér bors
- 1 tk szárított majoránna
- 20 g téli szarvasgomba
- 600 g (2 db) alma cikkekre vágva
- 40 g vaj
A kelkáposztaleveleket ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, apróra vágott kolozsvári szalonnát kisütünk, és a kelleveleket készre pároljuk rajta, a fűszerekkel, a tejszínnel és a fácánkivonattal. A magházuktól megtisztított almacikkeket vajon megsütjük.
TÁLALÁS:
Forró tányérra tesszük a kelleveleket, elé helyezzük a felszeletelt fácánmellet, köré az almacikket. Szarvasgombát gyalulunk a tetejére. Külön adunk még hozzá ízesített fácánkivonatot. Sajtchipsszel díszíthetjük.
fácánmell , szarvasgomba , libamáj , kolozsvári szalonna , konyak , kelkáposztalevél , fácánkivonat , tejszín , majoranna , alma , vaj