Receptek

Harcsa paprikalében párolva, pirított dödöllével

Jahni László receptje

2020. május 14.
  • 80 dkg harcsafilé
  • 30 dkg burgonya
  • 70 g liszt
  • 10 dkg kolbász
  • 4 db kápia paprika
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 2 ek zsír
  • citrom leve
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A paprikát apróra daraboljuk, és zöldségalaplében, fóliával letakarva kb. 1 órán át legfeljebb 80 °C-on megfőzzük. Leszűrjük, és sóval, cukorral, pici citromlével ízesítjük. A harcsát besózzuk, és a paprika leszűrt levében megpároljuk.A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Visszatesszük a lábosba, adunk hozzá a főzővizéből, hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Sózzuk, borsozzuk, majd langyosra hűtjük és egy kanállal dödölléket formázunk belőle. Forró serpenyőben zsíron ropogósra sütjük.A paprikalében elkészült halfiléket a dödöllével tálaljuk, serpenyőben ropogósra sült kolbászdarabkákkal díszítjük.


harcsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra