Receptek

Túrós rebarbaratorta eperlekvárral

Andriska István receptje

2020. május 14.
  • 30 dkg rebarbara
  • 10 dkg túró, szitán áttörve
  • 20 dkg jó minőségű házi lekvár
  • 10 dkg eper
  • 1 db tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg győri édes keksz
  • 20 dkg sós pörkölt földimogyoró
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A mogyorót és a kekszet ledaráljuk, tojással összekeverve formába tömködjük, 200 °C-os sütőben 4-5 perc alatt elősütjük. 5 dkg cukorral karamellt készítünk, ebben megpirítjuk a tisztított, felkockázott rebarbarát, és a borral begőzöljük. Kihűlés után a 2/3-át belehelyezzük egy tálba, és összekeverjük a 4 tojássárgájával, a tejszínnel, a túróval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt alapra ráöntve 130 °C-os sütőben 85 °C maghőmérsékletig 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a maradék rebarbarát összekeverjük cikkekre vágott eperrel.


sós pörkölt földimogyoró , győri édes keksz , fehérbor , tejszín , cukor , tojás , eper , túró , rebarbara

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra