A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Erdei gyümölcsös, füstölt vadkacsamell-saláta

Bereznay Tamás receptje

2018. augusztus 22.
  • 4 db vadkacsamell
  • 2 marék bükkfaforgács
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 szem borókabogyó

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg salátakeverék
  • 5 dkg áfonya
  • 5 dkg ribizli
  • 1 ek pirított fenyőmag

DRESSZING
HOZZÁVALÓK:

  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek feketeáfonya-dzsúsz
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 db narancs leve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vadkacsamellet 5%-os sóoldatba (1 liter vízhez 5 dkg só) tesszük 40 percre, majd szárazra töröljük. Dupla alufóliából fészket készítünk, beleszórjuk a forgácsot és a fűszereket.

Az egészet egy wok vagy egy mély serpenyő aljára helyezzük, rátesszük a begyújtott tűzhelyre és a forgácsot hurkapálcikával meggyújtjuk, hogy izzani kezdjen. Egy tortarácsot vagy a sütő rácsát ráhelyezzük, erre tesszük a kacsamelleket, majd egy másik serpenyővel lefedjük. Kb. 20-25 perc alatt elkészül.

A salátaleveleket és a gyümölcsöket a fenyőmaggal együtt tányérra rendezzük. A dresszing hozzávalóit egy kis befőttesüvegben összerázzuk, és meglocsoljuk a salátát. A félbevágott füstölt vadkacsamelleket a saláta mellé tálaljuk.


rozmaring , borókabogyó , bükkfaforgács , fenyőmag , vadkacsamell , kakukkfű , áfonya , ribizli , salátakeverék , feketeáfonya-dzsúsz , olívaolaj , narancs leve , dijoni mustár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra