Bereznay Tamás receptje
2018. augusztus 22.- 4 db vadkacsamell
- 2 marék bükkfaforgács
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 2 szem borókabogyó
- só
SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg salátakeverék
- 5 dkg áfonya
- 5 dkg ribizli
- 1 ek pirított fenyőmag
DRESSZING
HOZZÁVALÓK:
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek feketeáfonya-dzsúsz
- 1 tk dijoni mustár
- 1 db narancs leve
A vadkacsamellet 5%-os sóoldatba (1 liter vízhez 5 dkg só) tesszük 40 percre, majd szárazra töröljük. Dupla alufóliából fészket készítünk, beleszórjuk a forgácsot és a fűszereket.
Az egészet egy wok vagy egy mély serpenyő aljára helyezzük, rátesszük a begyújtott tűzhelyre és a forgácsot hurkapálcikával meggyújtjuk, hogy izzani kezdjen. Egy tortarácsot vagy a sütő rácsát ráhelyezzük, erre tesszük a kacsamelleket, majd egy másik serpenyővel lefedjük. Kb. 20-25 perc alatt elkészül.
A salátaleveleket és a gyümölcsöket a fenyőmaggal együtt tányérra rendezzük. A dresszing hozzávalóit egy kis befőttesüvegben összerázzuk, és meglocsoljuk a salátát. A félbevágott füstölt vadkacsamelleket a saláta mellé tálaljuk.
rozmaring , borókabogyó , bükkfaforgács , fenyőmag , vadkacsamell , kakukkfű , áfonya , ribizli , salátakeverék , feketeáfonya-dzsúsz , olívaolaj , narancs leve , dijoni mustár