Pesti István receptje
2020. október 7.Borjúláb
Hozzávalók:
- 2 db borjúláb
- 20 dkg kacsakolbász
- 20 dkg sertésháló
- 2 db vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- 1 db fokhagyma
- 1 ek egész bors
- 1 dl étolaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg Maldon só
Főzelék
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt fejtett bab
- 20 dkg forrázott vajbab
- 5 dl pörköltjus a láb főzőlevéből
- 1 ek kapribogyó
Kiegészítők:
- szeletelt salottahagyma
- vízitorma
- petrezselyemolaj
Borjúláb elkészítése:
A borjúlábat kuktában a hagymákkal és a fűszerekkel együtt 2-2,5 órán keresztül főzzük.
Még forrón kicsontozzuk, a sertéshálóra téve megsózzuk, megtöltjük a kacsakolbásszal és szorosan feltekerjük.
Hűtjük, majd hűtés után 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megforgatjuk zsemlemorzsában, és egy serpenyőben olajon mindkét oldalát megpirítjuk.
Főzelék elkészítése:
A pörköltjus-t sűrűre visszaforraljuk, belekeverjük a főtt babot és a darabolt vajbabot is. A legvégén hozzáadjuk a kapribogyót, és ha szükséges, sózzuk.
Tálalás:
A főzeléket tányérba halmozzuk, rátesszük a pirított borjúlábat, meglocsoljuk petrezselyemolajjal, végül salottahagymát és vízitormát teszünk hozzá.
borjúláb , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , kacsakolbász , sertésháló , étolaj , zsemlemorzsa , Maldon só , fejtett bab , vajbab , petrezselyemolaj , vízitorma , salotta hagyma , kapribogyó