Receptek

Borjúláb, „babfőzelék”

Pesti István receptje

2020. október 7.

Borjúláb
Hozzávalók:

  • 2 db borjúláb
  • 20 dkg kacsakolbász
  • 20 dkg sertésháló
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 db fokhagyma
  • 1 ek egész bors
  • 1 dl étolaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg Maldon só

Főzelék
Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt fejtett bab
  • 20 dkg forrázott vajbab
  • 5 dl pörköltjus a láb főzőlevéből
  • 1 ek kapribogyó

Kiegészítők:

  • szeletelt salottahagyma
  • vízitorma
  • petrezselyemolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

Borjúláb elkészítése:
A borjúlábat kuktában a hagymákkal és a fűszerekkel együtt 2-2,5 órán keresztül főzzük.

Még forrón kicsontozzuk, a sertéshálóra téve megsózzuk, megtöltjük a kacsakolbásszal és szorosan feltekerjük.

Alufóliába tekerve forró sütőben 20 percig sütjük.


Hűtjük, majd hűtés után 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megforgatjuk zsemlemorzsában, és egy serpenyőben olajon mindkét oldalát megpirítjuk.

Főzelék elkészítése:
A pörköltjus-t sűrűre visszaforraljuk, belekeverjük a főtt babot és a darabolt vajbabot is. A legvégén hozzáadjuk a kapribogyót, és ha szükséges, sózzuk.

Tálalás:
A főzeléket tányérba halmozzuk, rátesszük a pirított borjúlábat, meglocsoljuk petrezselyemolajjal, végül salottahagymát és vízitormát teszünk hozzá.


borjúláb , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , kacsakolbász , sertésháló , étolaj , zsemlemorzsa , Maldon só , fejtett bab , vajbab , petrezselyemolaj , vízitorma , salotta hagyma , kapribogyó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra