Receptek

Rántott szilva vaníliamártással

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 26.
  • 60 dkg szilva
  • 1 kis tál bogyós gyümölcs
  • 1 ek szilvalekvár
  • 10 dkg marcipán
  • 1 cl rum
  • 1 l olaj a sütéshez
  • 100 g vaj (ezt elfőzzük, így 60 g barna vajat kapunk)
  • 60 g liszt
  • 150 ml tej
  • 30 g cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 mk sütőpor
  • 1 ek keményítő

VANÍLIAMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 80 g porcukor
  • 1 csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Vaníliamártás elkészítése: a vaníliarúdból kikaparjuk a magokat, egy habüstben minden összetevőt elkeverünk, és vízgőz fölött 84 °C-ra hevítjük, majd lehűtjük.

Rántott szilva: a marcipánt a rummal és a szilvalekvárral egynemű masszává keverjük. A szilvát kimagozzuk egy vékony fakanál segítségével (úgy, hogy a csumánál lévő nyíláson keresztül óvatosan benyomjuk a fakanalat, így a túloldalon kicsúszik a mag). Az így keletkezett üregbe töltjük a marcipános keveréket.

A szilvákat keményítőbe forgatjuk, a barna vajból, lisztből, tejből, sóból és sütőporból egynemű masszát készítünk.

A tojásokat habbá verjük a cukorral, és ezzel fellazítjuk a lisztes masszát. Ebbe forgatjuk bele a keményítős szilvát, majd forró olajban kisütjük.

A képen látható módon tálaljuk.




szilva , bogyós gyümölcs , szilvalekvár , marcipán , rum , olaj , vaj , liszt , tej , tojás , sütőpor , tejszín , keményítő , vaníliarúd , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra