Várvizi péter receptje
2020. június 27.Kalács
Hozzávalók:
- 250 g liszt (BL55)
- 25 g élesztő
- 20 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 150 ml tej
- 2 g só
- 1 db tojássárgája
Alma
Hozzávalók:
- 300 g jonatán alma
- 30 ml olívaolaj
Sajt
Hozzávalók:
- 1 kg mecseki bükkfával füstölt grillsajt (Novák Sajt-manufaktúra)
- 5 g bors
- 1/2 csokor oregánó
- 1/2 csokor kapor
Köret
Hozzávalók:
- 200 g zöldsalátamix
- 5 g hónapos retek
Mustárvinaigrette
Hozzávalók:
- 30 ml balzsamecet
- 20 g mustár
- 5 g só
- 100 ml szőlőmagolaj
- 50 ml olívaolaj
A mustárvinaigrette-hez egy keverőtálba tesszük az olajok kivételével a hozzávalókat. Botmixerrel folyamatosan keverve öntsük hozzá a lehűtött olajokat. Egy tálba helyezzük a retket és a zöldsalátát, amelyet a vinaigrette-tel ízesítünk.
Tálalás:
Egy szelet kalácsot pirítsunk meg a grillrácson. Helyezzük rá a pirított almaszeleteket, aztán a fűszernövényekkel szórt grillezett sajtot, a tetejére pedig a beízesített mustárvinaigrette-es salátát.
grill , liszt , élesztő , vaj , tej , jonatán alma , olívaolaj , grillsajt , oregánó , kapor , zöldsalátamix , retek , balzsamecet , szőlőmagolaj