Kocsis Regina receptje
2020. március 29.25 db-hoz
- 160 g puha vaj
- 140 g porcukor
- 5 db tojássárgája
- 250 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db narancs reszelt héja
- sárgabaracklekvár
- 50 g étcsokoládé
A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját, utána a narancs héját, majd keverjük bele a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Töltsük habzsákba, és sima csővel nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat: egyforma méretűek legyenek, hogy töltéskor könnyen össze tudjuk majd illeszteni őket. Tartsunk 8 cm távolságot köztük, hogy ne ragadjanak össze. 180 °C-on süssük 14 percig. Hagyjuk kihűlni. Párosával ragasszuk össze a lekvárral, és tegyük szorosan egymás mellé egy tálcára. Olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét, mártsuk bele egy villa hegyét, és gyors mozdulatokkal rajzoljunk vonalakat felettük a levegőben, így megcsíkozva a süteményeket.
Készítsünk kakaós változatot, ehhez adjunk a tésztához 30 g kakaót, és ezt a mennyiséget vegyük le a lisztből.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/30/nero-770x_.jpg?token=a722e58e4fe17eb2a707982088e01e8b)
narancshéj , sütőpor , étcsokoládé , sárgabaracklekvár , só , liszt , porcukor , tojássárgája , vaj