Receptek

Néró

Kocsis Regina receptje

2020. március 29.

25 db-hoz

  • 160 g puha vaj
  • 140 g porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 250 g liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db narancs reszelt héja
  • sárgabaracklekvár
  • 50 g étcsokoládé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az egyik leggyorsabban elkészíthető aprósütemény, de ma főleg régi stílusú cukrászdák polcain, rosszabb esetben bolti, tálcás verzióban találjuk meg. A tésztája omlós, de nem a gyúrt, hanem a kevert változat, amelyhez puha vajat használunk, végül habzsákból formázzuk. Lehet kerek, hosszúkás, babapiskóta alakú is.

A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját, utána a narancs héját, majd keverjük bele a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Töltsük habzsákba, és sima csővel nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat: egyforma méretűek legyenek, hogy töltéskor könnyen össze tudjuk majd illeszteni őket. Tartsunk 8 cm távolságot köztük, hogy ne ragadjanak össze. 180 °C-on süssük 14 percig. Hagyjuk kihűlni. Párosával ragasszuk össze a lekvárral, és tegyük szorosan egymás mellé egy tálcára. Olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét, mártsuk bele egy villa hegyét, és gyors mozdulatokkal rajzoljunk vonalakat felettük a levegőben, így megcsíkozva a süteményeket.
A habzsák-technológia elolvasható itt.

Tipp!
Készítsünk kakaós változatot, ehhez adjunk a tésztához 30 g kakaót, és ezt a mennyiséget vegyük le a lisztből.


narancshéj , sütőpor , étcsokoládé , sárgabaracklekvár , , liszt , porcukor , tojássárgája , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra