Forster Zoltán receptje
2020. szeptember 24.- 1 db konyhakész fácán
- 500 g húsos vadcsont
- 250 g csirkeszárny
- 500 g szarvaslapocka
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél, kakukkfű, só
- 2 kk paradicsompüré
- 1/4 db zeller
- száraz vörösbor
- 100 g darált csirkemell
- 3 db tojásfehérje
A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 1 db egész tojás
- 1 db tojássárgája
- 150 g finomliszt
A vöröshagymát, fokhagymát, kevés sárgarépát, fehérrépát, zellert paradicsompürével lepirítjuk. Hozzáadjuk a lesütött csontot és húsokat, majd jeges vízzel felengedjük. Sóval, babérlevéllel, kakukkfűvel, száraz vörösborral ízesítjük.
Darált csirkemellet és félig felvert tojásfehérjét összekeverünk, és a langyos leveshez adjuk. Lassan forrpontig melegítjük, és 15 percet „főzzük”. Vizezett, vegyszermentes konyharuhán átszűrjük.
A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
Lisztből, tojással, víz nélkül gyúrt tésztát készítünk, majd vékonyra nyújtjuk. 1×1 centiméteres kockára vágjuk, és átlósan a tésztaformára nyomva „csigatésztákat” készítünk. A levest ezzel a tésztával, forrázott sárgarépa- és cukkinigyöngyökkel, biocsírával tálaljuk.
fácán , vadcsont , csirkeszárny , szarvaslapocka , sárgarépa , fehérrépa , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , kakukkfű , zeller , száraz vörösbor , paradicsompüré , csirkemell , tojás , liszt