Kocsis Regina receptje
2020. szeptember 21.Hozzávalók a piskótához:
- 8 db tojás
- 250 g cukor
- 1 kk só
- 10 ek forró víz
- 250 g liszt
- 30 g kakaópor
- 2 tk sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ek liszt
- 200 g puha vaj
- 150 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek rum
Hozzávalók a díszítéshez:
- 100 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk
a forró vizet, elkeverjük, majd óvatosan beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásfehérjét a sóval kemény, de nem töredező habbá verjük, és a kakaós masszához forgatjuk. Ezt az adagot két, sütőpapírral bélelt tepsiben szétosztjuk, és simára kenjük. 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
2. A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A krém felületére fóliát simítunk és hagyjuk kihűlni, így nem bőrösödik be. A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a rumot. A kihűlt főzött krémhez keverjük a habos vajat.
3. A kiszúrt piskóták felét kenjük meg a krémmel (maradjon belőle a burkolásra is), ragasszuk össze a másik felével, és fél órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen, így szebben lehet majd körbekenni. Ezután burkoljuk be a süteményeket a maradék krémmel, hempergessük meg a kókuszreszelékben, és tálalásig tegyük hűtőbe.
tojás , liszt , kakaópor , sütőpor , tej , vaj , porcukor , rum , kókuszreszelék , vaníliás cukor