Receptek

Nyúlcomb parajos gerslirizottóval

Bereznay Tamás receptje

2021. május 10.
  • 4 db filézett nyúlcomb (a nyúl lehetőleg ne legyen idősebb négy hónaposnál)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 dkg pecorino
  • olívaolaj, tengeri só

A GERSLIRIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg árpagyöngy
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg friss paraj
  • alaplé, könnyű száraz fehérbor
  • tengeri só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A combot szétnyitjuk, sózzuk, és bazsalikomleveleket teszünk a közepébe.
Szorosan feltekerjük, majd először folpackba, utána alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet vagy a nyúl csontjából főzött alaplevet aláöntve, 160 °C-on 50 perc alatt megpároljuk.

A sütőből kivéve hagyjuk pihenni a csomagolásban.


A finomra vágott hagymát a gerslivel az olívaolajon átforrósítjuk. Ráöntünk 2 dl fehérbort, felforraljuk, majd 2 dl alaplevet öntünk hozzá.

Kevergetve, lassú tűzön, váltakozva kevés bort és alaplevet hozzáöntve puhára főzzük.


A végén a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és a parajleveleket. A nyulat kicsomagoljuk, felkarikázzuk, s kevés vaj és olívaolaj keverékén a szeletek mindkét oldalát átpirítjuk.

Megszórjuk lapokra vágott pecorino sajttal.


nyúlcomb , bazsalikom , olívaolaj , árpagyöngy , paraj , vöröshagyma , vaj , pecorino , száraz fehérbor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra