Bereznay Tamás receptje
2021. május 10.- 4 db filézett nyúlcomb (a nyúl lehetőleg ne legyen idősebb négy hónaposnál)
- 1 csokor bazsalikom
- 3 dkg pecorino
- olívaolaj, tengeri só
A GERSLIRIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg árpagyöngy
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 20 dkg friss paraj
- alaplé, könnyű száraz fehérbor
- tengeri só
A combot szétnyitjuk, sózzuk, és bazsalikomleveleket teszünk a közepébe.
Szorosan feltekerjük, majd először folpackba, utána alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet vagy a nyúl csontjából főzött alaplevet aláöntve, 160 °C-on 50 perc alatt megpároljuk.
A finomra vágott hagymát a gerslivel az olívaolajon átforrósítjuk. Ráöntünk 2 dl fehérbort, felforraljuk, majd 2 dl alaplevet öntünk hozzá.
A végén a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és a parajleveleket. A nyulat kicsomagoljuk, felkarikázzuk, s kevés vaj és olívaolaj keverékén a szeletek mindkét oldalát átpirítjuk.
nyúlcomb , bazsalikom , olívaolaj , árpagyöngy , paraj , vöröshagyma , vaj , pecorino , száraz fehérbor