A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Roppanós spárgasaláta

Kalla Kálmán receptje

2020. július 31.
  • 50 dkg fehér spárga
  • 2 cl borecet
  • 1/2 db citrom leve
  • csipet só
  • 1 db kockacukor
  • 5 cl olívaolaj
  • 2 db vegyes leveles saláta
  • 10 db miniparadicsom
  • 10 szem fekete olívabogyó

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A spárgákat megmossuk és megtisztítjuk. 25 mm-es darabokra vágjuk. A fejeket külön tesszük egy kis tálba.

A szárakat hosszában 1,5 mm-es szeletekre vágjuk, majd 1,5 mm-es hasábokra szeleteljük.

A salátadresszinghez valókat jól összekeverjük. 4 cl dresszinggel elkeverjük a spárgafejeket, és hűtőben érleljük.

Egy keverőtálban a spárgahasábokat és a salátaleveleket összekeverjük. Tányérokra elosztjuk, rátesszük a spárgafejeket, és rálocsoljuk a maradék dresszinget.

Miniparadicsomokkal és fekete olívabogyókkal díszítjük. Nagyon könnyű, egészséges előétel.


fehér spárga , borecet , citrom leve , olívaolaj , vegyes leveles saláta , miniparadicsom , fekete olívabogyó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra