Receptek

Füge és padlizsán

Száraz Zsuzsanna receptje

2025. szeptember 5.
  • 1 közepes padlizsán
  • 4 ek keményítő
  • 1 tojás
  • 4 ek mandulaliszt
  • 5-6 érett füge
  • 4 szál erős szárú rozmaring
  • só, bors
  • méz, csípős szósz és csili –
  • ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy nagyobb padlizsánt hosszában felezzünk el, majd vágjuk fel kb. 1/2 centi vastag szeletekre. Sózzuk meg és hagyjuk állni kb. 20 percig. Alaposan nyomkodjuk ki a nedvességet a szeletekből egy papírtörlővel, és forgassuk a keményítőbe, majd a felvert tojásba, végül a mandulalisztbe.

A fügéket vágjuk félbe, és tűzzük a rozmaringágakra úgy, hogy szalagként közéjük fűzzük a padlizsáncsíkokat.

Csorgassunk kevés mézet, ízlés szerint csiliszószt, tabascót a fügék vágott felületére. Fűszerezhetjük borssal, csilivel is a nyársakat, majd süssük 190 fokon kb. 12–16 percig, míg kicsit megpirul a padlizsán. 

füge , padlizsán , méz

Kapcsolódó cikkek