Száraz Zsuzsanna receptje
2025. szeptember 5.- 1 közepes padlizsán
- 4 ek keményítő
- 1 tojás
- 4 ek mandulaliszt
- 5-6 érett füge
- 4 szál erős szárú rozmaring
- só, bors
- méz, csípős szósz és csili –
- ízlés szerint
Egy nagyobb padlizsánt hosszában felezzünk el, majd vágjuk fel kb. 1/2 centi vastag szeletekre. Sózzuk meg és hagyjuk állni kb. 20 percig. Alaposan nyomkodjuk ki a nedvességet a szeletekből egy papírtörlővel, és forgassuk a keményítőbe, majd a felvert tojásba, végül a mandulalisztbe.
A fügéket vágjuk félbe, és tűzzük a rozmaringágakra úgy, hogy szalagként közéjük fűzzük a padlizsáncsíkokat.
Csorgassunk kevés mézet, ízlés szerint csiliszószt, tabascót a fügék vágott felületére. Fűszerezhetjük borssal, csilivel is a nyársakat, majd süssük 190 fokon kb. 12–16 percig, míg kicsit megpirul a padlizsán.