Segal Viktor receptje
2013. november 20.- 1 kg padlizsán (3 db közepes méretű)
- 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
- 1/2 szál póréhagyma, felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 db közepes sárgarépa, meghámozva, apróra kockázva
- 1/4 zellergumó, meghámozva, apróra kockázva
- 1,5 l leszűrt hús- vagy zöldségleves
- 4 dkg hideg vaj vagy néhány evőkanál olívaolaj
- 12 vékony karika padlizsán
- 1 szál kakukkfű
- só, bors
- semleges ízű olaj (pl. napraforgó, repce) a padlizsán sütéséhez
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/28/iskola-MK-alapok-01-050-770x_.jpg?token=67fd75bbc1c71fb107ee6e1a0ab8c893)
padlizsán , vöröshagyma , fokhagyma , póréhagyma , zellergumó , sárgarépa , zöldségleves , olívaolaj , kakukkfű