Fausto di Vora receptje
2022. március 16.- 30 dkg mangópüré
- 110 g cukor
- 25 g 00-s liszt
- 30 g tej
- 6 db tojássárgája
- 2 ek porcukor
- 4 db tojásfehérje
- 10 g vaj
A tojássárgáját előbb a cukorral, majd a liszttel elkeverjük.
Közben a tejet kb. 80 °C-ra melegítjük, és a mangópürével együtt a tojáshoz adjuk. Egy tálban vízgőz fölött, vigyázva, hogy fel ne forrjon, folyamatosan kevergetjük, míg krémmé áll össze. Azután hűtőben lehűtjük.
A fehérjét habverővel kemény habbá verjük, miközben a porcukrot apránként adagoljuk.
A fehérjehabot lassan hozzáadjuk a mangószószhoz.
A szufléformákat kivajazzuk, esetleg darált mandulaforgáccsal béleljük, azután beleöntjük a mangós habot.