Receptek

Töltött káposzta

Patai Lajos receptje

2021. november 22.
  • 800 g darált sertéshús
  • 200 g árpagyöngye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 g füstölt fűszerpaprika
  • 500 g savanyú káposzta
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A gerslit megfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a darált húshoz. Sóval, borssal, fokhagymával füstölt fűszerpaprikával fűszerezzük, jól összekeverjük.
A tejfölt füstölt fűszerpaprikával ízesítjük.

Készítünk egy pörköltalapot, amire rátesszük a savanyú káposztát, felengedjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük és a szárazanyagot leturmixoljuk (ez lesz a krém a tekercsek alatt).

A káposztát leveleire szedve blansírozzuk, majd a darált hússal feltekerjük és először folpakba, majd alufóliába tekerjük, és vízgőz felett megpároljuk.

A tekercseket felszeleteljük, a krémmel és a tejföllel tálaljuk.


darált sertéshús , árpagyöngye , fokhagyma , fűszerpaprika , savanyú káposzta , kelkáposzta , vöröshagyma , tojás , tejföl , paradicsom , kápia paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra