Várvizi Péter receptje
2020. július 4.SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 900 g koktélparadicsom (színes)
- 60 g olívaolaj
- 8 g só
- 2 g bors
- 200 g cukkini
- 200 g bufala
PESZTÓ
HOZZÁVALÓK:
- 1 csokor bazsalikom
- 150 ml olívaolaj
- 50 g parmezán sajt
- 4 g só
- 1 gerezd fokhagyma
KENYÉR
HOZZÁVALÓK:
- Házi kenyér
- 100 g aszalt paradicsom
- 100 g fekete olívabogyó
A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, majd fűszerezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk még a fekete olívabogyót és a bufalát (mozzarella).
A pesztóhoz a hozzávalókat egy magas hengerbe tesszük, és botmixerrel összeturmixoljuk.
Nagy parmezánforgácsokat teszünk a saláta tetejére.
koktélparadicsom , olívaolaj , cukkini , bufala , parmezán , bazsalikom , fokhagyma , házi kenyér , fekete olívabogyó , aszalt paradicsom