Receptek

Gyöngytyúkmell édesburgonya-gombóccal

Tivadar György receptje

2020. július 26.
  • 1 kg édesburgonya
  • 15 dkg liszt
  • 3 dkg keményítő
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • 4 db gyöngytyúkmell
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
180 °C-ra előmelegített sütőben az édesburgonyákat 1 óra alatt megsütjük, majd meghámozzuk és szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni.

A lisztet, a keményítőt és a tojást felhasználva formázható burgonyatésztát készítünk belőle, amit sós, lobogó vízben készre főzzük.

A gyöngytyúkmellet a bőrös felén forró serpenyőben elősütjük, majd körbepirítjuk, és 160 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A meghámozott édesburgonyát tetszőleges formára vágjuk, majd forrázzuk, ezután a burgonyagombóccal együtt forró serpenyőben megpirítjuk.


édesburgonya , liszt , keményítő , tojás , gyöngytyúkmell

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra