A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Paradicsomos vöröslencse-mártogatós tortillával

Takács Hajnalka receptje

2018. szeptember 5.
  • 50 dkg vörös lencse
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 kk mustár
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors

TORTILLA
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 ek olaj
  • langyos víz
  • só, bors, oregánó

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vörös lencsét négyszeres mennyiségű sós vízben kb. 15 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Közben a megtisztított, felaprított hagymát és fokhagymát a zsiradékon, közepes lángon megpirítjuk. Összekeverjük a hagymát és a lencsét, sóval és borssal ízesítjük, ráfacsarjuk a citromlét, hozzáadunk egy kávéskanál mustárt és a leforrázott, héjától megszabadított paradicsomot, végül az egészet botmixerrel simára dolgozzuk. Tortillával (lapkenyér) mártogatjuk.

TORTILLA
ELKÉSZÍTÉSE:

Összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, hogy összeálljon (vigyázzunk, ne legyen túl kemény). Nyolc részre osztjuk, kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk, majd száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát egy percig sütjük. Akkor jó, ha felpúposodik és barna foltok jelennek meg rajta.


mustár , paradicsom , vörös lencse , vöröshagyma , fokhagyma , citrom leve , olívaolaj , oregánó , teljes kiőrlésű liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra