Takács Hajnalka receptje
2018. szeptember 5.- 50 dkg vörös lencse
- 2 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 db citrom leve
- 1 kk mustár
- 1/2 dl olívaolaj
- só, bors
TORTILLA
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 ek olaj
- langyos víz
- só, bors, oregánó
TORTILLA
ELKÉSZÍTÉSE:
Összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, hogy összeálljon (vigyázzunk, ne legyen túl kemény). Nyolc részre osztjuk, kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk, majd száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát egy percig sütjük. Akkor jó, ha felpúposodik és barna foltok jelennek meg rajta.
mustár , paradicsom , vörös lencse , vöröshagyma , fokhagyma , citrom leve , olívaolaj , oregánó , teljes kiőrlésű liszt