A Macok Étterem receptje
2020. szeptember 18.MACOK
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 5 dkg fokhagyma
- 4 db tojás
- 1 dl étolaj
- só, frissen őrölt bors
SNIDLINGES TEJFÖL
HOZZÁVALÓK:
- 2 dl házi tejföl
- snidling
- só, frissen őrölt bors
BURGER – HÚSPOGÁCSA
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg bárányhús
- 20 dkg mangalicadagadó
- 10 dkg mangalicazsír
- 15 dkg vékonyra szeletelt gomolya
- kakukkfű, rozmaring, zsálya
- só, frissen őrölt bors
LECSÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg füstölt mangalicaszalonna
- 20 dkg kápia paprika
- 20 dkg tv paprika
- 40 dkg paradicsom
- só, fűszerpaprika
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg bébispenótlevél
- 5 dkg konfitált koktélparadicsom
MACOK ELKÉSZÍTÉSE:
A reszelt burgonyából – a liszttel, tojással, ízesítőkkel – formálható masszát készítünk, forró olajban kör alakú tálalóformában ropogósra sütjük.
SNIDLINGES TEJFÖL ELKÉSZÍTÉSE:
A házi tejfölt az apróra vágott snidlinggel és az ízesítőkkel kikeverjük.
BURGER – HÚSPOGÁCSA ELKÉSZÍTÉSE:
A darált bárányt és a mangalicahúst finomra vágott friss fűszerekkel ízesítve pogácsa alakúra formázzuk, szaftosra sütjük. A tetejére egy szelet gomolyát helyezünk.
LECSÓKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A szalonnát kiolvasztjuk, majd a hagymával, paprikákkal, paradicsommal, ízesítőkkel lecsót készítünk. Turmixszal krémesítjük.
TÁLALÁS:
Egy macokpogácsát tányérra helyezünk, majd rá egy kanál fűszeres tejfölt. Erre jön a burgerhús a sajttal, lecsókrém, spenótlevél, majd még egy macokpogácsa és a konfitált paradicsom.
Az egészet egy hurkapálcával átszúrjuk.
burgonya , liszt , fokhagyma , tojás , étolaj , tejföl , snidling , bárányhús , mangalicadagadó , mangalicazsír , gomolya , kakukkfű , rozmaring , zsálya , vöröshagyma , mangalicaszalonna , kápia paprika , tv paprika , paradicsom , bébispenótlevél , fűszerpaprika , koktélparadicsom