Receptek

Sváb gombócleves

Knáb János receptje

2020. július 22.
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 3 dkg só
  • 1 dkg őrölt bors
  • 1 dkg őrölt paprika
  • 20 dkg füstölt parasztkolbász
  • 2 dl tejföl
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Ezek után kerül rá a vegyes zöldség és a kolbász. Ezt így együtt pároljuk, majd beletesszük a borsot és a paprikát, ezután a szükséges vízzel felöntjük.

A gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, majd krumplinyomóval áttörjük. Miután kihűlt, liszttel, tojással és sóval tésztává gyúrjuk. Ezeket a golyókat a levesbe tesszük.

Amint a gombóc a leves felszínére jön, készen vagyunk (kb. 2-3 perc). Végül a levest elkeverjük a tejföllel.


burgonya , kolbász , füstölt szalonna , vöröshagyma , vegyes zöldség , tejföl , tojás , liszt , füstölt parasztkolbász , őrölt paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra