Ruprecht László receptje
2020. július 24.- 4 db mangalicapofa
- 20 dkg hízott kacsamáj
- 12 dkg vaj
- 2 ek szőlőmagolaj
- 3 db sárgarépa (2 db a pofához, 1 db a lencséhez)
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 4 szál friss kakukkfű
- 1 ek paradicsompüré
- 1 l vörösbor (8 dl a pofához, 2 dl a lencséhez)
- 20 dkg zöld lencse
- 3 db mogyoróhagyma
- 2 szál angol zeller
- 1 csokor petrezselyem
- 30 dkg friss parajlevél
- só és fehér bors ízlés szerint
Amikor a hús megpuhult, kiemeljük a szószból, majd rászűrjük a levét, de nem passzírozzuk (vagyis a zöldségeket nem nyomjuk át a szitán).
A parajt megtisztítjuk, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma és 8 dkg vaj keverékén átforgatjuk, de csak tálalás előtt.
mangalicapofa , kacsamáj , vaj , szőlőmagolaj , sárgarépa , zellergumó , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , kakukkfű , paradicsompüré , vörösbor , zöld lencse , mogyoróhagyma , angol zeller , parajlevél , petrezselyem