A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tojásleves

Pesti István receptje

2019. március 20.
LEVES
HOZZÁVALÓK:
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 db salottahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 2 szár angolzeller
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3 cl Noilly Prat vermut
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 l alaplé
  • 1 tk fűszerkömény
  • 2 db babérlevél

  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 szál lestyán
  • 1 tk ecet
BUGGYANTOTT TOJÁS
HOZZÁVALÓK:
  • 10 db tojás
  • 1 dl ecet

TOJÁSKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g + 100 g vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 5 db főtt tojás
  • 1 kk mustár
  • só, bors
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A zöldségeket az olajon néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Ha ezzel is lepirult, felöntjük a vermuttal és visszaforraljuk. Megszórjuk fűszerpaprikával és felengedjük az alaplével. Hozzáadjuk a pirított köményt, a babérlevelet és megsózzuk. Amikor a zöldségek megfőttek, petrezselyemmel, lestyánnal és 1 teáskanál ecettel frissítjük a levet. Leszűrjük. Enyhén gyöngyöző ecetes-sós vízben egyenként három perc alatt megfőzzük a buggyantott tojásokat.

Tojáskrém elkészítése:
A tejből, 50 g vajból és a lisztből besamelmártást készítünk: a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, az egészet összeturmixoljuk a tojásokkal és a mustárral.

A tálaláshoz:
- pirított barna kenyér
- pácolt/savanyított gyöngyhagyma
- japán petrezselyem
- snidling
- pirított, szeletelt, sózott szalonna

Tálaláskor tálkákba, csészékbe osztjuk a buggyantott tojást, befedjük a szalonnával, megszórjuk az apróra vágott snidlinggel. Meglocsoljuk a tojáskrémmel, megszórjuk szeletelt gyöngyhagymával, petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk a levessel.


ecet , tojás , babérlevél , angolzeller , olívaolaj , paprika , paradicsom , salottahagyma , fokhagyma , petrezselyemgyökér , Noilly Prat vermut , paradicsompüré , fűszerpaprika , alaplé , fűszerkömény , lestyán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra