Maki Stevenson receptje
2020. június 23.TAMAGO KAKE GOHAN
Hozzávalók:
- 1 bögre japán főtt rizs
- 1 db tojás
- néhány csepp szójaszósz
Tamago kake gohan elkészítése:
A forró rizst tálba szedjük, a tojást és a szójaszószt egy külön tálban elkeverjük, majd a rizsre öntjük. Gyorsan, még forrón fogyasszuk el!
Japán főtt rizs elkészítése:
Mossuk meg a japán rizst háromszor-négyszer (míg a víz nagyjából átlátszó lesz), és áztassuk 30 percig a rizs mennyiségével megegyező mennyiségű tiszta vízben. Ezután az áztatóvízben főzzük nagy lángon, forraljuk egy percig. Fedjük le nehéz fedővel, vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük addig, míg az összes gőz eltávozik (nagyjából 13 perc). Vegyük fel újra a lángot és számoljunk tízig, de semmiképp ne emeljük fel a fedőt! Zárjuk el a lángot és hagyjuk állni 12-13 percig. Csak ezután vegyük le a fedőt és kavarjuk át a rizst gyorsan egy vizes fakanállal. Így lesz a japán rizs igazán könnyű és levegős.
japán , Maki Stevenson , Makifood , rizs , tojás , szójaszósz