Tivadar György receptje
2020. július 15.BAZSALIKOMHAB
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg friss bazsalikom
- 40 g tojásfehérje (1 db nagyobb méretű tojásból)
- 40 g cukor
- 140 g habtejszín
SÁRGADINNYEPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg sárgadinnye
- 1 lap zselatin
ÉDES MORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg dióbél
- 5 dkg liszt
- csipet só
A bazsalikomot leforrázzuk, turmixoljuk. Hozzákeverjük a cukorral felvert tojásfehérjehabot és a felvert habtejszínt, majd szilikonformában a fagyasztóba tesszük. A sárgadinnyét leturmixoljuk, edénybe rakjuk, 60 °C-ra melegítjük és hozzáadjuk a zselatinlapot. Elkeverjük, s ha kihűlt, habzsákba töltjük. Az édes morzsához az összetevőket összekeverjük, majd nagy lyukú reszelőn tepsibe reszeljük, és 160 °C-on 8 percig sütjük.
bazsalikom , sárgadinnye , tojásfehérje , habtejszín , dióbél , vaj , liszt , zselatin