A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Faszenes tehénsajt céklával és levendulás-cseresznyés salátával

Gyurik Gábor receptje

2018. augusztus 7.
  • kb. 1 maréknyi/fő válogatott salátalevél
  • 20 dkg bükki faszenes érlelt tehénsajt
  • 2 db cékla
  • 15 dkg cseresznye
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek extra olíva
  • 1 ek levendulaméz

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A céklát megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk késsel vagy akár kézigyaluval. A cseresznyét kimagozzuk, a felét botmixerrel összedolgozzuk az olajjal, a mézzel, az ecettel és a sóval. Ezzel a dresszinggel ízesítjük a salátát és a céklaszeleteket tálaláskor, a maradék cseresznyét pedig a salátára szórjuk.


cékla , cseresznye , levendulaméz , tehénsajt , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra