Gálicz István receptje
2018. december 18.- 10 db bőrös pisztrángfilé
- 50 dkg só
- 25 dkg cukor
- 5 g zöld teafű
- 20 g zöld teafű füstöléshez
UBORKASALÁTA SNIDLINGES OLAJJAL
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg uborka
- 1 db lime
- 10 dkg snidling
- 3 dl szőlőmagolaj
- só
KECSKESAJTHAB
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg friss, lágy kecskesajt
- 100 g tejszín (20%-os)
Uborkasaláta snidlinges olajjal elkészítése:
Az uborkákat meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk. A snidlinget néhány centis darabokra vágjuk, forrásban lévő vízbe dobjuk 10 másodpercre, leszűrjük, majd jeges vízben lehűtjük. Leszárítjuk, majd aprítóban szőlőmagolajjal felöntve 10 percig nagy fordulaton járatjuk. Finom ruhán leszűrjük. Az uborkát fél deci olajjal és a lime reszelt héjával levákuumozzuk, vagy egy napig hagyjuk az olajban, és néha megkeverjük.
Kecskesajthab elkészítése:
A kecskesajtot a tejszínnel krémesre dolgozzuk, finom szűrőn áttörve habszifonba töltjük. 1 db patront töltünk rá, és tálalás előtt fél órán át hűtőben pihentetjük.
pisztrángfilé , zöld teafű , uborka , lime , snidling , szőlőmagolaj , kecskesajt