A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tökmagos túrós pogácsa

Szabó Julcsi és Manuela-Esther Kreissl-Sanchez receptje

2019. március 6.
  • 100 g tökmagliszt
  • 250 g liszt
  • 250 g túró
  • 250 g vaj
  • 2 tk só
  • 1 db tojás vágott tökmag
  • reszelt sajt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hozzávalókat összegyúrjuk. Az így kapott lágy tésztát hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem dermed. A hűtőből kivéve (ha még túl kemény, akkor kicsit várunk) kisodorjuk a tésztát, kisméretű kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük felvert tojással, meghintjük vágott tökmaggal, megszórjuk reszelt sajttal, 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.


túró , vágott tökmag , tojás , tökmagliszt , liszt , sajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra