A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Őzcomb cserépedényben, sárgaborsópürével és sült burgonyával

Jahni László receptje

2019. május 16.
  • 80 dkg őzcomb
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 150 g sárgaborsó
  • 1 csomag koriander
  • 60 dkg sütni való burgonya
  • narancshéj
  • zsiradék a sütéshez
  • kakukkfű, babérlevél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A sárgaborsót beáztatjuk. Az őzcombot (lehetőleg hűtőben, szárazon érlelt húst használjunk) négy egyforma darabra vágjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, forró serpenyőben minden oldalát megpirítjuk. A cserépedénybe beleöntjük a forró alaplevet, beletesszük az áztatott sárgaborsót és az elősütött őzcombokat. Lefedjük, és 150 °C-os sütőben puhára pároljuk. A sárgaborsót turmixoljuk vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a durvára vágott koriandert, a reszelt narancshéjat és az olívaolajat. Simára keverjük, majd az elkészített őzcombbal és zsírban kisütött burgonyával tálaljuk.




őz , sárgaborsó , koriander , burgonya , narancs , kakukkfű , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra