Receptek

Medvehagymakrém, marinált pityókák, laska

Varju Viktor receptje

2021. április 12.

Medvehagymakrém
Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 200 g hámozott, kockázott sárga burgonya
  • 200 g csirkeleves
  • 100 g tej
  • 100 g tejszín
  • só, bors
  • 1 csokor medvehagyma

Marinált burgonyák
Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt kifli burgonya
  • 1 kg héjában főtt lila burgonya
  • fehérborecet
  • cukor
  • víz

  • babérlevél

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Medvehagymakrém elkészítése:
A burgonyát vajon átfuttatjuk, felöntjük a folyadékokkal és puhára főzzük. Turmixgépben vagy Thermomixben egyneműsítjük, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát, újra a tűzre tesszük, de már nem forraljuk. Leszűrjük.

Marinált burgonyák elkészítése:

A burgonyákat karikákra vágjuk, a többi hozzávalóból marinádot készítünk, és beletesszük a burgonyákat. Tálalás előtt leszűrjük és összekeverjük. Friss snidlinget hintünk rá, és kevés szőlőmagolajjal fényezzük.

Feltét: Panko morzsába forgatott laskagomba kirántva.


vaj , sárga burgonya , csirkeleves , tejszín , tej , medvehagyma , kifli burgonya , lila burgonya , fehérborecet , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra