Varju Viktor receptje
2021. április 12.Medvehagymakrém
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 200 g hámozott, kockázott sárga burgonya
- 200 g csirkeleves
- 100 g tej
- 100 g tejszín
- só, bors
- 1 csokor medvehagyma
Marinált burgonyák
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt kifli burgonya
- 1 kg héjában főtt lila burgonya
- fehérborecet
- cukor
- víz
- só
- babérlevél
Medvehagymakrém elkészítése:
A burgonyát vajon átfuttatjuk, felöntjük a folyadékokkal és puhára főzzük. Turmixgépben vagy Thermomixben egyneműsítjük, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát, újra a tűzre tesszük, de már nem forraljuk. Leszűrjük.
Marinált burgonyák elkészítése:
A burgonyákat karikákra vágjuk, a többi hozzávalóból marinádot készítünk, és beletesszük a burgonyákat. Tálalás előtt leszűrjük és összekeverjük. Friss snidlinget hintünk rá, és kevés szőlőmagolajjal fényezzük.
vaj , sárga burgonya , csirkeleves , tejszín , tej , medvehagyma , kifli burgonya , lila burgonya , fehérborecet , babérlevél